Πινέλασα


Πινελάσα ζωγραφικής για προετοιμασία καμβά για ζωγραφική!

Η προετοιμασία έναν καμβά για ζωγραφική είναι μια απλή διαδικασία που πρέπει να γίνει στον καμβά πριν να δημιουργήσετε την τέχνη. Κάθε ζωγράφος πρέπει να το ξέρει αυτό αν θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο της ακρυλικής ή λαδομπογιών. Τι ακριβώς είναι η προετοιμασία αυτή;
Η προετοιμασία αυτή περιλαμβάνει επίστρωση καμβά με gesso το οποίο προστατεύει την επιφάνεια και την κάνει λίγο πιο μαλακή για το χρώμα, κάτι που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε λιγότερο χρώμα. Όταν τεντώσετε καλά τον καμβά στο τελάρο το επόμενο βήμα είναι να περαστεί με το γκέσο. Αφού στεγνώσει καλά την πρώτη επίστρωσή επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για ακόμα 2-3 φόρες. Στο τέλος θα δείτε ότι το γκεσο μοιάζει με καμβά. Τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το έχετε κάνει έτοιμο για βαφή. Πρέπει όμως να είστε προσεκτική με την επιλογή του γκέσο, Υπάρχουν πόλους τύπους γκέσο άλλα ο πιο παραδοσιακός είναι ο λευκός.Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο γκέσο για την τεχνική που δουλεύετε.

Η προετοιμασία αυτή δεν θα δώσει το θετικό και απαιτούμενο αποτέλεσμα αν δεν έχετε το κατάλληλο και το σωστό πινέλο ζωγραφικής. Βεβαίως δεν θα χρησιμοποιήσετε κανονικό πινέλο αλλά ένα πιο φαρδύ πινέλο- πινελάσα για γρήγορη εφαρμογή σε μεγάλες επιφάνειες. Είναι συνήθως πιο μεγάλα από τα κανονικά πινέλα και μπορείτε να τα βρείτε σε σετ ή μονωμένα όλων των γνωστών ευρωπαϊκών εργοστασίων όπως Bob Ross, Royal and Langnickel.
Εμείς σας προσφέρουμε σετ με πινελάσες ζωγραφικής με διαφορετικά σχήματα. Μπορείτε να βρείτε πινελάσα - λοξά ή πινελάσα πλακέ. Τις έχουμε με φυσικές και συνθετικές ίνες αλλά και με φυσική τρίχα κατσίκας. Αποτελούν ένα καταπληκτικό βοηθητικό επειδή μόνο με μία κίνηση θα καλύψετε μεγάλη επιφάνεια. Η πινελάσα είναι κατάλληλη όχι μόνο για βερνίκι και gesso αλλά και για λάδι και ακρυλικό χρώμα και θα δείτε πόσο επίπεδη και ομοιόμορφα το πινέλο εφαρμόζει τα μέσα αυτά.
Κανένα από τα ποιοτικά μας προϊόντα δεν θα σας απογοητεύσει. Δοκιμάστε τα!

MWZiMTZi