Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.

Introduction » Χόμπυ χρώματα » Μελάνια ζωγραφικής

Μελάνια ζωγραφικήςΤα καλύτερα μελάνια για καλλιγραφία σε ένα μέρος!

Αυτή η μορφή τέχνης εκτιμάται πολύ και χρησιμοποιείται για αιώνες από τους σχεδιαστές. Η ζωγραφική με πένα και μελάνι χρησιμοποιείται συχνά για τεχνικά και καλλιτεχνικά σχέδια, σύντομα σκίτσα, για εικονογραφήσεις περιοδικών αλλά και για την καλλιγραφία. Τα κύρια χαρακτηριστικά για τα μελάνια ζωγραφικής είναι η λαμπρότητα και η ταχύτητα της ξήρανσης τους, ενώ μερικά μελάνια είναι επίσης ανθεκτικά στο νερό.

Το πρώτο πράγμα κατά το σχεδιασμό με μελάνι είναι ότι είναι πολύ δύσκολο για δουλεία, χρειάζεται μεγάλη εμπειρία για την χρήση μελανιού και δεν δίνει δυνατότητα αλλαγής στο ζωγραφισμένο σχέδιο. Επίσης πρέπει να χρησιμοποιηθούν σαφή και ακριβή σημεία. Καταρχήν, πριν να αποκτήσετε μεγάλη χειροκίνητη ικανότητα για ζωγραφική με μελάνια, είναι επίσης καλό να κάνετε ένα προπαρασκευαστικό σχέδιο με ένα μαλακό μολύβι.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε και πολλά μελάνια καλλιγραφίας, ακρυλικά μελάνια και μελάνι για πένα που είναι κατάλληλα για σχεδόν όλες τις επιφάνειες. Το πιο ποιοτικό και γνωστό μελάνι καλλιγραφίας είναι της μάρκας Winsor & Newton που το διαθέτουμε σε διαφορετικές αποχρώσεις.

Όσον αφορά το ακρυλικό μελάνι, πρέπει να ξέρετε ότι είναι κάτι ανάμεσα σε ακρυλικό χρώμα και μελάνι, και κρατάει τις ιδιότητες και των δύο. Τα μελάνια αυτά είναι ανθεκτικά στο νερό και μπορούν να διατηρούν το χρώμα τους ακόμα και αν αραιώνονται με νερό. Όταν στεγνώσει, το ακρυλικό μελάνι γίνεται μόνιμο πράγμα που σημαίνει ότι επάνω του μπορούμε να δουλεύουμεχωρίς να ξαναενεργοποιηθεί και να ανακατευτούν τα χρώματα.

ZmU2OTM5Y2