Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.

Introduction » Μολύβια και κάρβουνα

Μολύβια και κάρβουνα ζωγραφικής


κανονική τιμή 0.29 €

Total 0.19 €

κανονική τιμή 11.29 €

Total 8.79 €

 

Total 1.39 €κανονική τιμή 0.59 €

Total 0.39 € 

Total 0.95 €κανονική τιμή 19.90 €

Total 16.99 €κανονική τιμή 26.90 €

Total 19.90 €κανονική τιμή 1.99 €

Total 1.49 €κανονική τιμή 45.90 €

Total 38.90 €
 

Πώς, με τι και τι να σχεδιάζετε; Αιώνιες ερωτήσεις μεταξύ των αρχάριων και τω επαγγελματιών!

 

Δοκιμάστε και πειραματιστείτε- αυτός είναι ο δρόμος προς ένα επιτυχημένο σχέδιο. Το καλό είναι ότι τα υλικά σχεδίασης μπορείτε να τα βρείτε παντού και σε πολύ οικονομικές τιμές. Θα παρατηρήσετε πως βάζα με κομμάτια κάρβουνο, κιμωλία, σέπια και μολύβια πάντα βρίσκονται στο ράφι σε κάθε ατελιέ διότι είναι πάντα απαραίτητα εργαλεία, και είναι τέλειο όταν το απόθεμα είναι γεμάτο. Οι καλλιτέχνες ξέρουν ότι ο συνδυασμός των διαφορετικών εργαλείων σχεδίασης δίνει πλούτο στα έργα επειδή κάθε στυλό αφήνει διαφορετικούς ίχνους με διαφορετική ένταση.

Τα μολύβια είναι εργαλεία σχεδίου με γραφίτη,χρωστική ή κάρβουνο σε περίβλημα ξύλου, χαρτιού ή πλαστικού. Κατασκευάζονται σε διαφορετικές σκληρότητες εξαρτώντας από την αναλογία γραφίτου και πίλου στην καρδία του μολυβιού. Υπάρχουν μολύβια σκληρά (Η), μεσαία (ΗΒ) και μαλακά (Β). Τα Β αρχίζουν από Β, Β1, Β2, Β3, Β4, Β5, Β6, Β7, Β8. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πιο μαλακό είανι το μολύβι. Πχ το Β8 αφήνει βαθείς τόνους σκούρου χρώματος και το Β4 ανοιχτότερους. Τα μολύβια δίνουν θαυμάσια σχέδια ζωγραφικής και έχουν καλή σταθερότητα. Το πλεονέκτημα των μολυβιών είναι ότι κατά την διάρκεια της εργασίας το μολύβι μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί και να αλλαχτεί. Επίσης τα μολύβια σας δίνουν μεγάλο έλεγχο επειδή σας δίνει την δυνατότητα σβησίματος και περαιτέρω εργασία. Σας προτείνουμε τα faber castell μολύβια με εξαιρετική ποιότητα κατάλληλα για κάθε γούστο. Τα εργα σας τα αξίζουν!

Το κάρβουνο από την άλλη πλευρά είναι ένα από τα παλαιότερα υλικά που χρησιμοποιούνται για την σχεδίαση. Το φυσικό ξύλινο κάρβουνο λαμβάνεται συνήθως με ανθράκωση ενός ιτιάς και έχει ένα χαρακτηριστικό άχρωμο ίχνος και μαλακή γραμμή, είναι εύκολο να σπάσει και να καθαρίζεται. Το τεχνητό κάρβουνο αφήνει πιο σκληρή και πιο καθαρή γραμμή και είναι πιο δύσκολα να καθαριστεί. Κατά την ζωγραφική με κάρβουνο μην ξεχάστε το σταθεροποιητικό υλικό (fixative) έτσι ώστε να μην χαλάσει η εργασία σας.

Στο σχολείο η γόμα σας βοηθούσε να σβήνετε τα λάθη. Στην ζωγραφική η γόμα, εκτός που σβήνει τα λάθη, χρησιμοποιείται επίσης για να τραβήξετε λευκότητα όπως η λάμψη στο άκρο της μύτης σας όταν κάνετε πορτρέτο.Εκτός από την κλασική λευκή γόμα, ένα τέλειο εργαλείο είναι και η μαλακή γόμα για κάρβουνο, ειδικά όταν σχεδιάζετε με μαλακό φυσικό κάρβουνο. Τα μολύβια για σχέδια, τα κάρβουνα, τα σέπια, τις κιμωλίες θα προσθέσουν πρωτοτυπία και ποιότητα στα σχέδια σας - μην φοβάστε να τα χρησιμοποιήσετε! Και αν είστε αρχάριος ή ψάχνετε για ένα δώρο για έναν ζωγράφο, είναι καλύτερο να βασιστείτε σε ένα σετ σχεδίων γιατί οι κατασκευαστές εργαλείων ζωγραφικής σκέφτηκαν και εσένα.

Έχουμε γράψει πολλά κείμενα σχετικά με αυτό το θέμα, διαβάστε τα στο BLOG μας.

             

             

YWNkND