Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.

Introduction » Λαδομπογιές

Λαδομπογιές

Πως να κάνετε τον πίνακα σας να διαρκέσει περισσότερο; Χρησιμοποιώντας λαδομπογιές!

Σας δίνουμε έμπνευση-καντέ την πραγματικότητα!


κανονική τιμή 5.99 €

Total 4.95 €

κανονική τιμή 17.49 €

Total 14.49 €

κανονική τιμή 339.00 €

Total 355.00 €κανονική τιμή 259.00 €

Total 249.00 €

 

Total 2.99 €κανονική τιμή 3.69 €

Total 2.49 €

προσφορά


κανονική τιμή 6.99 €

Total 6.49 €κανονική τιμή 31.90 €

Total 28.90 €κανονική τιμή 42.90 €

Total 36.90 €κανονική τιμή 75.90 €

Total 69.90 €κανονική τιμή 16.49 €

Total 10.99 €

 

Total 13.99 €

κανονική τιμή 4.99 €

Total 4.99 €κανονική τιμή 14.49 €

Total 12.29 €κανονική τιμή 9.29 €

Total 6.79 € 

Total 2.89 €κανονική τιμή 26.90 €

Total 20.49 €
Οι καλυτερές Λαδομπογιές!

Είστε εμπνευσμένοι από τα έργα των μεγάλων καλλιτεχνών όπως Botticelli, Picasso, και Leonardo da Vinci και θέλετε να παρακολουθήσετε τα βήματα τους χρησιμοποιώντας λαδομπογιές; Όλα που πρέπει να ξέρετε για την λαδομπογιά  για την ζωγραφική με λάδια θα τα μάθετε από εμάς.Ο σκοπός μας είναι να προσφέρουμε χρώματα λαδιού σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν την ελαιογραφία και σε αυτούς που είναι ήδη επαγγελματίες. Εσείς μόνο πρέπει να διαλέξετε! Σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για μια επιτυχημένη αρχή!


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΔΟΜΠΟΓΙΕΣ:


Η χρήση των λαδομπογιών σε διάφορες τεχνικές ζωγραφικής αρχίζει από τον 15 αιώνα.Γενικά, η σύνθεση των λαδομπογιών αποτελεί από χρωστική ουσία (σε μορφή σκόνης), συνδετικό υλικό και αραιωτικό. Η χρωστική ουσία είναι το στοιχείο του χρώματος, ενώ το συνδετικό υλικό είναι το μέσω που χρησιμοποιείται με τις λαδομπογιές για εύκολη εφαρμογή τους στον καμβά. Το αραιωτικό συνήθως προστίθεται στο χρώμα λαδιού. Σε σύγκριση με άλλα χρώματα τα χρώματα λαδιού στεγνώνουν από την οξείδωση,δηλαδή στεγνώνουν σταδιακά και αλλάζουν η μορφή τους από υγρό σε πήκτωμα και στο τέλος σκληρώνουν. Η σύνθεση αυτή δίνει στα έργα όχι μόνο εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά και κρατάει τα έργα σας ζωντανά για πολύ καιρό. Έρχονται σε σετ ή ξεχωριστά σε μια ευρύτερη ποικιλία αποχρώσεων και το σωστό είδος εξαρτάται από τον προϋπολογισμός σας και τις ανάγκες σας.


Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ


Η χρήση των λαδομπογιών είναι πολύ απλή. Χρειάζεστε παλέτα και πινέλα. Πάνω στην παλέτα, σε ξεχωριστά σημεία βάζετε από τα χρώματα. Δεν βάζετε πολύ χρώμα για να μην ξεραίνεται.Σε 2 μπουκαλάκια βάζετε νέφτι-για τα χρώματα και για το καθαρισμό πινέλων.Το μυστικό για να μείνουν τα χρώματα σας και το έργο σας πιο ζωντανά είναι το μείγμα από λινέλαιο και νέφτι (3 μέρη νέφτι και 1 μέρος λινέλαιο). Κατά την διάρκεια της ζωγραφικής βάζετε το πινέλο στο μείγμα, μετά στο χρώμα και στο τέλος στο καμβά. Ανάλογα με το πάχος της επίστρωσης του χρώματος ο χρόνος στέγνωσης είναι από 3 μέρες με μια εβδομάδα. Προσέξτε όμως αν δεν χρησιμοποιήστε νέφτι ο χρόνος στέγνωσης πάει από 3-6 μήνες. Σε εμάς θα βρείτε λαδομπογίες για διαφορετικές επιφάνειες όπως λαδομπογιά ξύλου.

Τα τελεύταια χρόνια πολύ διάσημη έχει γίνει η λαδομπογιά νερού που μπορεί να  αναμιχθεί με συμβατικά χρώματα και μέσα (medium), αλλά το προκύπτον μίγμα μπορεί να χάσει κάποια από τα χαρακτηριστικά του.


ΠΙΝΕΛΑ ΓΙΑ ΛΑΔΟΜΠΟΓΙΕΣ


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά πινέλα από φυσική ή συνθετική τρίχα αλλά τα καλύτερα πινέλα είναι είτε τα κόκκινα από τρίχα ζιμπελίνας ή τα λευκά από σκληρή τρίχα (γουρουνότριχα). Το πιο σημαντικό εδώ είναι το καθαρισμό των πινέλων. Πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να τα καθαρίζουν με νερό αλλά κάνουν μεγάλο λάθος. Τα πινέλα καθαρίζονται με καθαρό νέφτι. Πρώτα σκουπίζετε καλά τα πινέλα σε ένα χαρτί ώστε να φύγει το χρώμα και μετά το βουτάτε σε ένα βαζάκι με νέφτι και επαναλαμβάνετε την διαδικασία μέχρι να καθαριστεί ολόκληρο το χρώμα. Για να προστατέψετε την τρίχα είναι καλό να καθαρίσετε το πινέλο και με σαπούνι. Περισσότερες πληροφορίες για τον καθαρισμό πινέλων θα βρείτε και στο blog μας.

Όταν ζωγραφίζετε με λαδομπογιές πρέπει να ξέρετε ότι η καλύτερη βάση ζωγραφικής είναι ο καμβάς από λινό ο οποίος είναι η πιο ακριβή επιλογή αλλά αν έχετε μικρότερο προϋπολογισμό και είστε στην αρχή τότε και ο βαμβακερός καμβάς με μεγαλύτερο βάρος και σκληρή δομή είναι καλός.
Στο τέλος, μετά την ζωγραφική είναι κάλο για προστασία να εφαρμόστε βερνίκι στο έργο σας. Η επίστρωση με βερνίκι δίνει στην επιφάνεια μια ομοιόμορφη στιλπνότητα. Τώρα επειδή η ξήρανση των λαδομπογιών διαρκεί αρκετό καιρό είναι καλό να περιμένετε να στεγνώσει καλά το χρώμα και μετά να βάζετε το βερνίκι.


Αν Σας άρεσε αυτό και θέλετε να μάθετε και περισσότερα πράγματα επισκεφτείτε το blog μας.

MTUwZ