Τα ψηφιακά cookies χρησιμοποιούνται στον ιστότοπό μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε ότι ορισμένα cookie λαμβάνονται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή σας.

Introduction » Παστέλ

Καλλιτεχνικά Παστέλ για ζωγραφική


κανονική τιμή 15.49 €

Total 13.49 €

προσφορά
κανονική τιμή 23.50 €

Total 20.90 €

προσφορά


κανονική τιμή 6.19 €

Total 5.49 €

προσφορά


κανονική τιμή 17.99 €

Total 15.99 €

προσφορά


κανονική τιμή 5.99 €

Total 5.19 €κανονική τιμή 4.79 €

Total 4.09 €

κανονική τιμή 10.29 €

Total 8.49 €

προσφορά


προσφορά


κανονική τιμή 11.49 €

Total 10.29 €κανονική τιμή 7.49 €

Total 6.69 €

προσφορά

Ποια είναι η διαφορά και ποια είδη παστέλ υπάρχουν; Επιλέξτε: ξηροπαστέλ, λαδοπαστέλ και κηρομπογιές


Τι είναι τα παστέλ; Τα παστέλ είναι ένα μέσο ζωγραφικής που προσφέρει εκφραστικότητα, αμεσότητα και ασύγκριτα έντονους χρωματισμούς. Είναι ένα εργαλείο σχεδίασης που αποτελείται από χρωστικές ουσίες και συνδετικά υλικά που συνδέουν αυτά τα ξηρά υλικά. Μπορείτε να τα βρείτε σε μορφή ραβδιών, όπως σε σετ ή ένα κομμάτι. Ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση τους, μπορείτε να τα βρείτε ως ξηροπαστέλ, λαδοαστέλ ή κηρομπογιές και όταν θέλετε να συμπληρώσετε το έργο σας με λεπτομέρειες τότε θα χρειαστείτε ακριβή παστέλ μολύβια.


Δεδομένου ότι τα παστέλ προσφέρουν έντονα χρώματα και υψηλά ποσοστά χρωστικών,είναι ιδανικά για καλλιτέχνες που επιθυμούν δυνατά χρώματα και ζωντάνια ίχνος στα έργα του. Η βάση για ζωγραφική με παστέλ μπορεί να είναι χαρτί ή καμβάς, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε σκίτσα. Τα παστέλ επίσης μπορούν να συνδυαστούν με άλλους τύπους χρωμάτων ή να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα από ζωγράφους που κάνουν ρεαλιστικά πορτρέτα. Ανάλογα με την ποιότητα των χρωστικών και του συνδετικού υλικού τα παστέλ χωρίζονται και σε ακόμα δύο κατηγορίες για φοιτητές και για επαγγελματίες ζωγράφους.


Ξηρoπαστέλ


Όταν σε ένα χαρτί τραβάτε μια γραμμή με αυτό το είδος παστέλ θα δείτε ότι αφήνει ένα ξηρό και σκονισμένο ίχνος. Αυτά τα ξηροπαστέλ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κλασικό και τραχύ χαρτί, αλλά είναι καλό να αποφεύγετε τις λεπτές και λείες επιφάνειες. Διαφέρουν στη σκληρότητα. Τα μαλακά παστέλ είναι τέλεια εάν θέλετε μια απαλή υπερχείλιση στο σχέδιό σας, επειδή μπορείτε να τα απλώσετε στο χαρτί με τα δάχτυλά σας ή με ύφασμα. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές ουσίες και χαμηλή ποσότητα συνδετικού υλικού. Εξαιτίας αυτού, αφήνουν μαλακό σημάδι, αλλά λόγω της μικρής ποσότητας συνδετικού υλικού σπάνε εύκολα. Τα σκληρά παστέλ είναι κατασκευασμένα από τα ίδια συστατικά όπως και τα μαλακά, αλλά περιέχουν περισσότερο συνδετικό υλικό και λιγότερες χρωστικές ουσίες. Όταν χρησιμοποιείτε ξηρά παστέλ, μην ξεχνάτε το σταθεροποιητικό για να μην θολώνει στο σχέδιο σας.


Λαδοπαστέλ


Το σημάδι που αφήνουν στο υπόστρωμα είναι επίσης έντονο, αλλά ανάλογα με την υφή του υποστρώματος μπορεί να είναι συνεχή και σπαστό. Δεν μπορείτε να κηλιδώσετε τα λαδοπαστέλ και τελικά δεν χρειάζεται να τα διορθώσετε.Κάτι ενδιαφέρον για αυτά τα λαδοπαστέλ είναι ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε πάνω στα χρώματα ακρυλικού και λαδομπογιών. Αν σας αρέσει η εμφάνιση των λαδομπογιών, αλλά με τίποτα δεν σας αρέσει η μυρωδιά όλων των χημικών που έρχονται με αυτές, ούτε το ότι για καλά αποτελέσματα πρέπει να λερώσετε και την παλέτα και τα πινέλα, και καμιά φορά και τα ρούχα σας, σκεφτείτε τα λαδοπαστέλ. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα χρωστικών ουσιών άρα αφήνουν έντονα χρωματισμένο σημάδι, αλλά σε αντίθεση με τα ξηροπαστέλ, δεν θα αφήσουν παντού γύρω σκόνη που θα μπορούσε να πειράξει τους πνεύμονές σας.


Κηρομπογιές


Σίγουρα όλοι θυμόμαστε τα σχολικά μας χρόνια. Υπάρχουν όμως και επαγγελματίες ζωγράφοι που αγαπούν να ζωγραφίζουν με αυτό το είδος παστέλ. Εκτός από την κλασσική χρήση, τις κηρομπογιές είναι επίσης δημοφιλή σήμερα για χρήση στην τεχνική του εγκιβωτισμού όπου λιώνουν και ανακατεύονται με σίδηρο και έτσι εφαρμόζονται σε χαρτί.
Και αν ο στόχος σας είναι ένας συνδυασμός σαφών λεπτομερειών και μαλακών μεταβάσεων που μπορούν να επιτευχθούν μόνο με παστέλ, ενώ ταυτόχρονα θέλετε να έχετε καθαρά χέρια, τα παστέλ σε μολύβι θα ήταν η καλύτερη επιλογή για εσάς.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ζωγραφική με παστέλ, προτείνουμε να επισκεφτείτε το blog μας.

OTVhNz